Home Presentatie Inhoud Galerie Repertorium Bezoeken Thema's

      Deutsch Español English Dutch Português Français

 

Voorwaarden voor het gebruik van illustraties en teksten

 

U bevindt zich op deze pagina met gebruiksregels voor de drie sites die ik heb ontwikkeld: Traces humaines, Visites photographiques en Incertitudes photographiques.

 

Deze drie sites bestaan uit mijn eigen foto's en commentaren en uit illustraties en teksten uit het publieke domein.

 

Op al deze inhoud rust auteursrecht. Op de klassieke manier voor al mijn eigen productie, en evenzeer voor de gereproduceerde gravures, omdat ze eerst worden gecorrigeerd op eventuele gebreken door veroudering of de originele druk, en voor de teksten omdat ze worden overgeschreven, herlezen, gecorrigeerd op eventuele tikfouten, en opnieuw opgemaakt voor deze publicaties op het internet.

 

Foto door de auteur © Norbert Pousseur  
de auteur op weg...

In een notendop: ik ben geboren in 1943, ben opgeleid als fotograaf en heb verschillende banen gehad in de audiovisuele industrie.
Begin jaren 2000 heb ik deze websites gemaakt.
Voor meer informatie

 

Algemeen principe: Als u foto's, gravures of teksten gepubliceerd op mijn sites wenst te gebruiken, en als het gebruik dat u ervan wenst te maken niet voor commerciële doeleinden is, dan mag u :

Ze gratis reproduceren zoals ze op uw site staan, op uitdrukkelijke voorwaarde dat u de auteursrechten vermeldt en een link plaatst naar de originele site of pagina.
(zoals hieronder, bijvoorbeeld)
© NPousseur
.

Als u een van de reproducties wilt gebruiken in een niet-commerciële publicatie, zoals een academische studie, of voor beperkte lokale distributie, neem dan contact met ons op via het e-mailadres van de betreffende site. In de meeste gevallen is de levering van bestanden voor afdrukken gratis.

 

Als u de reproducties of foto's op een website (of ander medium) voor commerciële doeleinden wilt gebruiken, neem dan contact met me op en vermeld de referenties waarin u geïnteresseerd bent.
De prijzen die in rekening worden gebracht zijn min of meer die van de markt, met het opmerkelijke verschil dat, wat de gravures betreft, elk van hen wordt gecorrigeerd voor druk- of verouderingsfouten.

 

Let op : De gravures en teksten die op mijn sites worden gereproduceerd, zijn afkomstig van werken die tot het publieke domein behoren (70 jaar na de dood van de auteur) en al deze gegevens zijn afkomstig van werken die ik heb verworven (op de zeldzame uitzonderingen na die zijn aangegeven).
Aangezien deze reproducties verschillende bewerkingen hebben ondergaan om hun uiterlijk te verbeteren en de teksten allemaal opnieuw zijn bewerkt met handmatige correcties (en niet simpelweg zijn ingescand), vallen ze onder het auteursrecht en mogen ze alleen vrij worden hergebruikt in een strikt niet-commerciële context.

 

De foto's op mijn sites zijn voornamelijk gemaakt van digitale foto's met een professionele scanner (Microtek i900), daarna met een Canon 5D Mark2 (21 miljoen pixels) en vanaf 2016 met een Canon 5DS-R met 50 miljoen pixels.
Mijn eigen foto's zijn gemaakt met een Rollei SL66, daarna met verschillende digitale camera's, van 3 tot 10 miljoen pixels, en meer recent met de 2 bovengenoemde Canon-cameratypes.

Alle reproducties van afdrukken zijn beschikbaar, op verzoek, tenminste in hun originele formaat, vaak met de optie om ze te vergroten tot 50x60cm of meer indien gewenst.

 

Het gele "Copyright" logo geeft aan dat ik al mijn sites heb geregistreerd bij de bovengenoemde copyright beschermingsdienst.

Rechten gedeponeerd
Copyright registratie om elk commercieel gebruik van de foto's, teksten en/of reproducties gepubliceerd op deze site te voorkomen

 

PS : als je reproducties of teksten op mijn sites ziet waarvan je denkt dat ze niet tot het publieke domein behoren, laat het me dan weten (het zou dan een fout van mijn kant zijn...).

Deze pagina is vertaald in verschillende talen, maar mijn sites zijn zelf niet meertalig.
Aanvankelijk in het Frans, worden sommige pagina's vertaald in de taal van het land waarop de inhoud betrekking heeft
zodat ze toegankelijk zijn voor hun bevolking.

 

Mijn sites bevatten geen reclame of formulieren en genereren geen cookies (om uw surfgedrag bij te houden).


Top

Kaart Research Links e-mail